Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4006

Conducătorii inovatori ai consiliilor locale au fost decoraţi (VIDEO)

12 dec. 2014,, 17:15   Societate
4772 0
Foto: noi.md
„Dacă doriţi o viaţă confortabilă şi frumoasă pentru locuitorii localităţilor pe care le gestionaţi – căutaţi proiecte, identificaţi posibilităţi pentru realizarea lor şi munciţi. Şi să ţineţi minte că noi întotdeauna sîntem alături şi dispuşi să vă ajutăm cu ce putem”, astfel s-a adresat conducătorilor organelor administraţiei publice locale șeful Departamentului Instituţii Democratice şi Guvernare, Direcţia Generală Democraţie, din cadrul Comisiei Europene, Alfonso Zardi, relatează NOI.md.

Institutul pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale IDIS „Viitorul” a desfăşurat la Palatul Republicii Ceremonia Naţională de Premiere a Programului bunelor practici ale autorităţilor publice locale din Moldova, care au implementat cele mai bune proiecte de dezvoltare în localităţile sale.

Directorul executiv al IDIS „Viitorul”, Liubomir Chiriac, a reamintit că în anul 2005 a demarat Programul de realizare a celor mai inovaţionale idei şi proiecte în domeniul eficienţei energetice în localităţile Moldovei. Drept slogan a servit principiul „Fă ca mine! Fă mai bine decît mine!”

„Participăm la programul de eficienţă şi conservare energetică, aprobat de primarii oraşelor în anul 2013. Esenţa lui se reduce la implementarea tehnologiilor care nu numai că vor spori eficienţa energetică, ci şi vor permite reducerea pînă în anul 2020 a emisiilor de dioxid de carbon în atmosferă cu cel puţin 20 la sută”, a precizat primarul municipiului Bălţi, Vasile Panciuc.

El a relatat că în cadrul acestui program au fost realizate deja 3 proiecte: a fost modernizat iluminatul stradal, au fost descentralizate 7 instituţii preşcolare şi a fost renovat parcul de troleibuze. Potrivit lui, realizarea lor s-a soldat deja cu o economie de energie electrică la nivelul de 40 la sută.

Nina Costiuc, primarul comunei Budeşti, municipiul Chişinău, se mîndreşte cu prietenia şi relaţiile bune cu conducătorul comunei Cumpănă, judeţul Constanţa, România, graţie căruia doar în ultimii doi ani 800 de elevi şi 200 de profesori au putut nu numai să se odihnească şi să-şi îmbunătăţească starea sănătăţii pe malul Mării Negre, ci şi să se familiarizeze, să cunoască şi să admire locurile pitoreşti din România.

Iar primarul satului Molovata Veche, raionul Dubăsari, Serafim Bejenari, în afară de celelalte realizări în domeniul educaţiei, instalarea apeductului şi canalizării, amenajării fîntînilor şi izvoarelor, se mîndreşte, în special, cu reconstrucţia grădiniţei, care, în opinia lui, nu este inferioară condiţiilor oferite de cele mai bune grădiniţe din republică.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?