Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4006

Opinie: Găgăuzia este un obstacol în calea absorbţiei Moldovei de către România

11 dec. 2014,, 14:00   Politică
4392 7
Foto: edingagauz.com
Locuitorii Găgăuziei sînt etichetaţi ca "separatişti şi terorişti", deoarece regiunea este un obstacol în absorbţia Moldovei de către România, consideră deputatul ales al Parlamentului din PSRM, liderul mişcării "Единая Гагаузия", Fiodor Gagauz.

Potrivit agenţiei "Infotag", care citează presa din regiune, el este convins că în Moldova iau amploare forţe care desfăşoară o politică deschisă de reunire cu România.

"În acelaşi timp, conducerea statului vecin declară despre «strategia de unire în 2018» cu acordul tacit al autorităţilor moldoveneşti", a spus politicianul, subliniind că "populaţia Găgăuziei este categoric împotriva distrugerii statului moldovenesc şi absorbţia lui de România".

El a menţionat că "în istorie, cu regret, au existat exemple de acest gen".

"Astfel, cînd Moscova a închis ochii la acţiunile lui Ceauşescu, în 1968 a fost distrusă autonomia maghiară din România. Un astfel de scenariu este posibil şi noi conştientizăm că fără garanţi din exterior autonomia noastră poate fi lichidată. În calitate de garanţi vedem nouă ţări prietenoase – Rusia şi Turcia", a conchis parlamentarul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?