X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Ciocan: Eșecul registrului electronic al alegătorilor nu a fost provocat de implicări din exterior

10 dec. 2014,, 16:15   Politică
3742 4
Foto: newsmoldova.md
Preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, a declarat că "defecţiunile din activitatea Registrului electronic al alegătorilor în ziua alegerilor din 30 noiembrie nu au fost cauzate de implicări din exterior". Declarația a fost făcută miercuri în fața jurnaliştilor, relatează agenţia „Infotag”.

"Iniţial am avut bănuieli că s-au întreprins încercări de a intra în sistem din afară. Acum aceste suspiciuni sînt excluse – specialiştii au ajuns la concluzia că nu au avut loc imixtiuni nu doar din afara ţării, dar nici din afara sistemului. Deja e bine", consideră Ciocan.

Potrivit lui, specialiştii Comisiei Electorale Centrale, Serviciului de Informaţii şi Securitate şi a Centrului de Telecomunicaţii Speciale își continuă activitatea pentru a identifica cauzele exacte ale defecţiunilor şi previni astfel de incidente pe viitor.

"Posibil, s-a întîmplat din cauza supraîncărcării, unui program nociv sau defectării unui computer. Toate aceste momente trebuie clarificate pentru a evita repetarea acestei situaţii", a subliniat preşedintele CEC.

Răspunzînd la întrebările jurnaliştilor, el a spus că CEC a luat act de decizia Curţii Constituţionale privind aprobarea rezultatelor alegerilor.

"Deja am comandat legitimaţii pentru deputaţii noului parlament, care urmează a fi gata pînă la sfîrşitul săptămînii curente", a spus Ciocan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?