Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Au fost aprobate condițiile cooperării vamale moldo-ruse

9 dec. 2014,, 14:45   Societate
4828 0

Foto: nbm.md

În cadrul celei de-a 60-a ședințe a Consiliului conducătorilor serviciilor vamale ale statelor-membre ale CSI, desfășurată la Soci, directorul general al Serviciului Vamal al Republicii Moldova, Tudor Balițchi, și conducătorul Serviciului Vamal Federal al Rusiei, Andrei Belianinov, au aprobat condițiile tehnice de organizare a schimbului de informație prealabilă privind mărfurile și mijloacele de transport, deplasate peste frontierele Republicii Moldova și Federației Ruse.

Schimbul de informație prealabilă presupune recepționarea de către serviciul vamal al unui stat a datelor electronice despre mărfuri și mijloace de transport de la serviciul vamal al altui stat. Aceste informații vor fi transmise pînă la trecerea mărfurilor și mijloacelor de transport peste frontieră și, respectiv, vămuire. Acest lucru va permite efectuarea din timp a analizei posibilelor riscuri.

Schimbul de informație prealabilă este destinată asigurării securității și facilitării comerțului exterior, prin eficientizarea controlului vamal, pe de o parte, și accelerarea procedurilor de vămuire, pe de altă parte.

Serviciul Vamal al Republicii Moldova are deja experiență în domeniul schimbului de informație prealabilă cu partea ucraineană, care a început în luna ianuarie a anului 2008.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?