X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Promovarea covoarelor basarabene la Tîrgul Național al Covorului

5 dec. 2014,, 08:15   Societate
3647 0
Foto: turbina.ru
Ministerul Culturii anunță desfășurarea pe 13 decembrie 2014 a primei ediții a Tîrgului Național al Covorului.

Sîmbătă, 13 decembrie, între orele 11.00 și 16.00 se va desfășura evenimentul cultural sub genericul „Covorul Dorului”, ce va avea drept obiectiv promovarea țesutului de covoare și a altor textile și contribuirea la promovarea covoarelor basarabene pe plan național și internațional.

Tîrgul Național al Covorului va conține mai multe compartimente, unde vor fi expoziții de covoare vechi din colecția Muzeului Național de Istorie a Moldovei, expoziții de tapiserie modernă. De asemenea, pe întreaga durată a evenimentului vor evolua artiști profesioniști, colective folclorice, iar oaspeții vor avea ocazia să savureze diversitatea bucătăriei tradiționale.

Invitat de onoare va fi Ambasada Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova, care și ea va demonstra tradițiile și arta țesutului național azer.

Gala Portului Popular de Iarnă în anul 2014 este la cea de-a doua ediție și va fi parte componentă a Tîrgului, unde se vor evidenția, de asemenea, particularitățile și frumusețea portului național popular de iarnă.

Ministerul Culturii încurajează oaspeții și îi invită să aducă covorul de acasă, dacă acesta este legat de o istorie a familiei, daca a fost moștenit de la strămoși sau a înfruntat deportări, foamete, război sau altele.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?