Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Rusia nu a permis trecerea unui lot de 40 de tone de mere moldoveneşti pentru transportare în Kazahstan

4 dec. 2014,, 15:30   Economie
4326 5
Foto: vidsboku.com
Rusia a sistat introducerea pe teritoriul ei a unui lot de 40 de tone de mere moldovenești, transportate din Belarus în Kazahstan. Informația a fost comunicată de Direcţia „Rosselhoznadzor” pentru regiunile Tver şi Pskov , care a menţionat, în particular, că introducerea din Belarus a două loturi de mere proaspete, în volum total de 39,65 tone, cultivate în Moldova, a fost interzisă la punctul de control fitosanitar Dolosţî (raionul Sebejski, regiunea Pskov), relatează NOI.md.

Aceste măsuri au fost întreprinse de către specialiştii de la Secţia control de carantină fitosanitară la frontiera de stat pentru a exclude comercializarea pe teritoriul Federaţiei Ruse a produselor de carantină din ţara, asupra căreia Rosselhoznadzor a aplicat anterior restricţii.

Potrivit indicaţiilor date de Rosselhoznazor, tranzitul loturilor de produse de carantină în Kazahstan, însoţite de certificate fitosanitare eliberate de Belarus, este posibil doar prin punctele de trecere situate pe segmentul rus al frontierei externe a Uniunii Vamale. Lotul de produse interzis spre intrare a fost returnat ţării exportatoare.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?