Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Negruța i-a adresat o scrisoare președintelui Timofti

3 dec. 2014,, 15:27   Economie
3232 0
Foto : obzor.md
Fostul ministru al Finanțelor Veaceslav Negruța îi cere președintelui Nicolae Timofti să convoace Consiliul Suprem de Securitate pe marginea situației de la Banca de Economii. Potrivit fostului ministru, revenirea Băncii de Economii în proprietatea statului va constitui o povară enormă, notează NOI.md cu referire la scrisoarea postată pe blogul lui Negruța.

Negruța se arată convins că evenimentele de la Banca de Economii s-au derulat în baza unui scenariu pregătit de cîțiva acționari din timp. „Aceşti cîţiva acţionari au fost, presupun, un scenariu pregătit din timp. Ca să ajungă la un moment la o decizie a CSJ în funcție de conjunctură. Respectiv, cred că cineva a pregătit din timp o lovitură de graţie pentru altcineva, ambii fiind parte a scenariului iniţial”, precizează sursa.

Totodată, fostul ministru afirmă că există suficiente dovezi care atestă că situația de la Banca de Economii nu e tocmai în regulă. În opinia lui, această problemă ar putea avea efecte majore asupra securităţii financiare a Republicii Moldova, dar şi ar putea afecta interesul fiecărui cetăţean.

„Dacă e să gândim logic, de ce BNM nu a impus administrare specială înainte de decizia CSJ? Sau altfel, de ce decizia CSJ a fost mai întîi şi doar apoi administrare specială impusă de BNM? Doar BNM avea suficiente motive să facă asta cu mult mai înainte, chiar înainte de campania electorală. Iar decizia CSJ se vede de la o poştă că e „boţită” în grabă şi conţine multe lacune. Sigur, dacă ele mai contează pentru cineva. Dacă BNM impunea administrare specială, ca prim pas, acţionarii care au intrat în posesia băncii, iniţial în 2011 prin atac raider şi mai apoi în august 2013 după acea „capitalizare” fără participarea statului, erau consideraţi cei care au administrat prost şi ineficient BEM, iar gaura de aproximativ 11 miliarde de lei era responsabilitatea lor. Cu toate consecinţele care le revin”, susține Negruța.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?