X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Uniunea Europeană sprijină statutul special pentru Transnistria

2 dec. 2014,, 15:15   Politică
5938 5
Foto: focus.ua
Uniunea Europeană este pregătită pentru cooperare cu viitorul guvern al Moldovei în privinţa reglementării transnistrene pe principii de suveranitate şi integritate teritorială a Moldovei cu acordarea Transnistriei statutului special. Despre această disponibilitate se menționează în comunicatul comun al Reprezentantului Înalt al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate, FedericaMogherini, şi comisarului european pentru extindere şi politică de vecinătate, Iohannes Hahn, în legătură cu alegerile parlamentare din Moldova.

Ei au salutat desfăşurarea alegerilor parlamentare din Republica Moldova,luînd în calcul aprecierile OSCE/ODIHR despre buna organizare a acestora, "deşi anularea înregistrării unui concurent în ajunul alegerilor a pus întrebări despre termeni şi condiţii".

"UE aşteaptă formarea rapidă a guvernului, precum şi a unei opoziţii constructive. Uniunea Europeană va continua cooperarea strînsă cu Republica Moldova pe calea spre sporirea transparenţei, supremaţia legii şi crearea statului de drept cu o economie de piaţă puternică", se subliniază în document.

Potrivit opiniei autorilor, "noul impuls al reformelor cheie va avea semnificaţie decisivă pentru asocierea politică şi integrarea economică a Moldovei cu UE".

"UE doreşte să rămînă un partener de încredere, care susţine eforturile de desfăşurare a reformelor în Moldova şi lucrează asupra dezvăluirii tuturor avantajelor Acordului de asociere în interesele tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, oriunde s-ar afla", se precizează în comunicat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?