Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Voronin: În Moldova au fost aplicate aceleaşi scheme şi mecanisme ca şi în Ucraina (VIDEO)

2 dec. 2014,, 12:45   Politică
7884 17
Foto: noi.md
Astăzi preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, a susţinut o conferinţă de presă, în cadrul căreia a răspuns la întrebările jurnaliştilor, relatează NOI.md.

Fiind întrebat despre o eventuală falsificare a rezultatelor alegerilor, Vladimir Voronin a replicat: „S-a întîmplat ceva, dar deocamdată nu am înţeles ce. Recent, în Ucraina au avut loc alegeri şi cu toţii ne amintim că a cîştigatPoroşenko şi echipa lui. În Moldova s-a produs ceva similar, cu aplicarea aceloraşi scheme şi mecanisme. Cunoaştem pentru cine şi care sociologi muncesc şi de unde provin ei. Specialiştii noştri vor cerceta acest lucru. Deoarece aşa ceva este imposibil: pe parcursul ultimelor şapte campanii electorale, la Bălţi pentru comunişti au votat de la 40 pînă la 50 la sută şi mai mulţi locuitori. Iar de această dată indicatorul dat a scăzut pînă la 15 la sută. Întreaga Găgăuzie vota pentru noi la nivel de peste 60 la sută, iar în acest an, la Comrat au fost înregistrate doar 12 la sută. Evident că ceva s-aîntîmplat. Dar pînă la urmă nu e nimic ascuns ca să nu se dea pe faţă. Noi avem nevoie de timp pentru a clarifica lucrurile.

Dacă înainte cu două zile de alegeri Partidul „Patria” a fost exclus din listă (specialiştii pronosticau pentru ei 15 la sută), aceste voturi nu vor trece automat la alt partid. Nu este clar cum este posibil ca trei partide, care timp de cinci anide guvernare şi-au bătut joc de ţară, au putut să obţină astfel de rezultate. În această perioadă de timp ele nu au soluţionat nici o problemă.

Acordul de liberă circulaţie în UE este pentru turişti, care vor îmbogăţi ulterior acele ţări. Dar ce s-a făcut în interiorul ţării? Au majorat cu 4,3 la sută pensiile, cu 10 la sută – bursele, au revenit la medicina contra plată, au închis 260 de şcoli, iar datoria de stat externă a crescut de la 12,8 la sută din PIB pînă la peste 60 la sută. Şi avînd această stare de lucruri în ţară, ei auînregistrat aceleaşi rezultate ca şi la alegerile precedente? Iar unul dintre partide – PDM, care are cel mai mare anti-rating, chiar a îmbunătăţit rezultatul cu 4 la sută. Eu nu înţeleg asemenea lucruri, în pofida faptului că mă aflu în politică de mulţi ani. Este nevoie de o analiză serioasă. Partidul nostru s-a pregătit bine de alegeri, ca niciodată. Ne-am întîlnit cu adepţii noştri, în unele raioane chiar de mai multe ori, cu 2,8 de milioane de alegători. În cadrul campaniei electorale am susţinut 12 mii de întrevederi cu alegătorii”, a spus liderul PCRM.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?