X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Măsuri sporite de securitate în ziua alegerilor

29 noi. 2014,, 09:30   Politică
3915 1
Foto Фото: noi.md
Circa 4400 de polițiști vor asigura ordinea publică în toată țara în ziua alegerilor parlamentare de duminică. Anunțul a fost făcut de şeful Inspectoratului Național de Patrulare, Marin Maxian, notează NOI.md.

Astfel, în preajma celor 1978 de secții de vot vor fi dislocați cîțiva polițiști, care vor asigura buna desfășurare a scrutinului și vor încerca să prevină eventuale fărădelegi. Poliția va monitoriza și comportamentul concurenților electorali pe parcursul zilei de astăzi, întrucît este Ziua tăcerii.

„Polițiștii vor asigura paza birourilor electorale și va reacționa prompt în caz de abateri, sesizări din partea populației. Totodată, poliția este orientată spre asigurarea legalității comportamentului concurenților electorali. Vor fi create echipe mobile specializate pentru documentarea procesuală a încălcărilor. Îndemnăm cetățenii să fie deschiși și să raporteze toate încălcările. Toate apelurile la poliție vor fi înregistrate și vom reacționa. O dată la două ore va fi prezentată informația privind sesizările din teritoriu”, a precizat Maxian.

Inspectoratul General al Poliției va asigura și paza consiliilor raionale de circumscripție, precum și securitatea documentației electorale, după finalizarea procedurii de vot.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?