X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Steinmeier cere reevaluarea relațiilor cu Rusia

27 noi. 2014,, 09:15   Externe
4084 1
Foto: dw.de
Relațiile cu Rusia trebuie reevaluate ca urmare a implicării acestei țări în criza din Ucraina, a declarat miercuri șeful diplomației germane Frank-Walter Steinmeier, adresîndu-se deputaților din Bundestag.

"Nu avem altă posibilitate decît aceea de a vorbi cu toate părțile implicate în conflictul ucrainean pentru a nu vedea la groapa istoriei singurul document acceptat de toți — Acordurile de la Minsk — și pentru a ajunge la o reglementare politică a crizei. Relațiile cu Rusia trebuie evaluate din nou", a afirmat ministrul german, potrivit RIA Novosti.

Cancelarul german, Angela Merkel, a acuzat miercuri Rusia de încălcare a dreptului internațional prin intervențiile sale în Ucraina și a afirmat că soluționarea conflictului ucrainean necesită răbdare. ''Nimic nu justifică participarea directă sau indirectă a Rusiei în luptele de la Donețk și Lugansk'', a declarat Angela Merkel, potrivit Reuters. ''Acțiunile Rusiei au pus în chestiune ordinea pașnică din Europa și reprezintă o încălcare a dreptului internațional'', a adăugat cancelarul german.

Frank-Walter Steinmeier, care a efectuat săptămîna trecută vizite la la Kiev și Moscova, califica cu acea ocazie situația din estul separatist al Ucrainei ca 'foarte gravă și amenințătoare', făcut apel la respectarea acordurilor de la Minsk care au permis instituirea la începutul lunii septembrie a unui regim de încetare a focului în estul separatist al Ucrainei. În același timp, ministrul german de externe sublinia că 'soluția pentru conflictul din Ucraina nu este și nu poate fi una militară'.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?