X 
Eurovision stiri: 523
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4012

Însuşi ameninţat de expulzare, Partidul "Patria" cere retragerea din cursă a unui concurent

26 noi. 2014,, 20:30   Politică
2082 0
Foto: allmoldova.com
Partidul "Patria" şi Partidul Socialiștilor i-au cerut Comisiei Electorale Centrale să excludă din cursa pentru alegerile parlamentare Partidul "Pentru Neam şi Ţară". Motivul solicitării este un spot electoral, care conține imagini de la proteste violente şi fotografiile liderilor celor două partide.

În spotul Partidului "Pentru Neam și Țară", alegătorii sunt îndemnaţi să nu voteze la alegerile din 30 noiembrie formațiunile care promovează extremismul.

În demersurile depuse la CEC, socialiştii şi reprezentanţii Partidului "Patria" menţionează că spotul discreditează cele două formaţiuni. Ei cer ca membrii CEC să le examineze de urgenţă solicitările.

De cealaltă parte, liderul Partidului "Pentru Neam şi Ţară", Nicolae Uţica, a calificat acuzaţiile drept nefondate: "Am consultat cu juriştii noştri referitor la spotul electoral. Ceea ce este menţionat în contestaţia lor nu corespunde adevărului, noi preîntămpinăm societatea despre pericol. Acestea sunt imagini reale din filme anterior publicate".

Partidul "Pentru Neam şi Ţară" este pe poziţia 26 în buletinul de vot. Publika.md precizează că Ministerul de Interne a cerut astăzi CEC să solicite de la Curtea de Apel retragerea din cursă a partidului "Patria" pentru că ar folosi - ilegal - bani din afara ţării.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?