X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 507

Ucraina a numit inadmisibilă introducerea unilaterală de către Rusia a barierelor sanitare şi tehnice

26 noi. 2014,, 13:00   Externe
3777 2
Foto: regnum.ru
Ucraina consideră drept inadmisibilă introducerea în mod unilateral de către Rusia a taxelor la mărfurile ucrainene, aplicarea în privinţa acestora a barierelor sanitare, fitosanitare şi tehnice. O declarație în acest sens a făcut ieri, în cadrul unui briefing la Kiev, purtătorul de cuvînt la MAE al Ucrainei, Evgheni Perebiinis.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la site-ul Ministerului de Externe al Ucrainei, el a spus, comentînd participarea reprezentantului Ucrainei la şedinţa Consiliului şefilor de guvern din CSI la Aşgabat, că acest fapt este condiționat, în primul rînd, de "necesitatea de a rezolva problemele practice ale cooperării economice în cadrul Comunităţii, care reprezintă interes pentru stat".

Perebiinis a menţionat că "atenţia participanţilor la şedinţă a fost axată pe etapa de realizare a Acordului privind Zona de Comerţ Liber din 18 noiembrie 2011".

"În legătură cu încălcarea de către Federaţia Rusă a prevederilor acestui acord, reprezentantul Ucrainei a făcut o declaraţie oficială, în care se menţionează inadmisibilitatea introducerii în mod unilateral de către Rusia a taxelor în privinţa mărfurilor ucrainene în mărimea ratei aplicate în cadrul regimului preferenţial, aplicarea barierelor sanitare, fitosanitare şi tehnice", a spus diplomatul, adăugînd că Rusia "a fost îndemnată să renunţe la abordarea neloială de îndeplinire a obligaţiunilor sale internaţional-juridice faţă de acest acord".

Reprezentantul MAI-ului a confirmat că Ucraina "este interesată de cooperarea economică cu statele membre ale CSI, ținînd cont de faptul că trebuie să fie depolitizată, să corespundă principiilor şi normelor OMC, să nu contravină prevederilor Acordului de asociere Ucraina – Uniunea Europeană".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?