X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Plugaru: Ne aflăm într-o fază periculoasă

25 noi. 2014,, 17:30   Politică
8738 16
Foto: mk.ru
„Dacă nu pînă la alegeri, atunci imediat după scrutin în Moldova va fi decretată stare de urgență. Actuala putere aflată în agonie va face ceea ce trebuia să facă Voronin în seara zilei de 7 aprilie 2009”, a declarat pentru NOI.md Anatol Plugaru, care se află în capul listei electorale a Partidului „Patrioții Moldovei”.

Solicitat să comenteze mersul reținut, poate chiar apatic, al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, fostul șef al Serviciului de Informații și Securitate Anatol Plugaru a declarat pe neașteptate că „alegerile s-au încheiat demult”. „Încă atunci, cînd poporul a decis clar cu cine nu trebuie să voteze, încă atunci cînd partidele de la putere au conștientizat alegerea majorității alegătorilor și au înțeles că au pierdut, încă atunci cînd și partidele de stînga au înțeles că nu vor reuși să formeze o majoritate de guvernare de stînga”, a explicat politicianul.

„Actuala coaliție proeuropeană își trăiește ultimele clipe și nu are niciun viitor. Voronin dă dovadă de tărie de fier, demonstrînd calm și siguranță în propria victorie. Dar și bătrînul lup politic înțelege că partidul lui nu va obține 50+1 mandate, cu atît mai mult o majoritate absolută în parlament. La fel de bine el înțelege că în cazul în care acest lucru nu se va întîmpla, adepții lui imediat îl vor părăsi în căutarea unui stăpîn generos. Dar nici aceasta nu va salva situația”, este convins fostul șef al securității naționale.

„Astfel, pentru PLDM și PDM este mult mai convenabil să declare alegerile eșuate, dar și mai bine – să provoace tulburări și să decreteze stare de urgență. Nu este deloc întîmplător că în ultimul timp, din partea acestor partide se aud amenințări mai că nu cu revoluții, cu promisiunea de a face ordine cu o mînă de fier. Iar starea de urgență este o posibilitate de a redistribui forțele, timpul, de a intimida sau chiar elimina unii politicieni incomozi prin amenințări și șantaj. Tare aș dori să greșesc, dar ne aflăm într-o fază periculoasă”, a conchis Plugaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?