X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Serviciu modern de colectare separată a deşeurilor la Şoldăneşti

25 noi. 2014,, 15:30   Societate
2578 0
Foto: tv7.md
Peste 45 de mii de locuitori din 27 de localităţi ale raioanelor Şoldăneşti şi Rezina se bucură de un nou serviciu modern. Este vorba de colectarea deşeurilor menajere care se va face pe patru categorii. Acestea se vor plasa în containere speciale pentru hârtie, sticlă, metal-plastic-tetrapak şi deşeuri reziduale.

Prezent la eveniment, premierul Iurie Leancă a subliniat că astfel de proiecte contribuie la modernizarea şi dezvoltarea durabilă a ţării noastre.

„Este un eveniment care mă bucură foarte mult, este un element de modernizare, un eveniment care aduce Europa la noi acasă. Va fi un mediu mai curat, iar un mediu fără deşeuri înseamnă şi un mediu mai sănătos”, a afirmat Iurie Leancă.

Bugetul total al proiectului este de 2,2 milioane de euro, contribuţie din partea Executivului Germaniei şi 10.750 de euro din partea Consiliului Raional Şoldăneşti.

Costul lunar al serviciului este de 8 lei de persoană pentru locuitorii de la sate şi 10 lei - pentru locuitorii de la oraşe, iar pentru instituţiile publice şi agenţii economici seviciul va costa 150 lei pe lună, pentru un metru cub de deşeuri. Colectarea deşeurilor va fi efectuată de către autospeciale de 3 ori pe săptămână la oraş şi o dată pe săptămână în sate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?