X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Un nou coffee-shop în centrul Chişinăului

24 noi. 2014,, 12:00   Business
10424 3
Foto: tunnel.ru
Recent, pe strada principală a capitalei s-a deschis coffee-shopul „Queen of coffee”, situat în incinta unui fost atelier. Coffe-shopul ocupă o suprafaţă de 150 de metri pătrați, combinînd magazinul cu cafeneaua. Magazinul este unul special, deoarece înainte de a procura boabele de cafea, consumatorii au posibilitatea să savureze aroma lor, mostrele fiind expuse într-o vitrină deschisă.

Proprietarul cafenelei, Ivan Lapteanu, a decis să o deschidă din două motive. Primul este factorul uman, problemă cu care el s-a confruntat în prima sa afacere – compania de cleaning „Arta Curăţeniei”. Pentru executarea lucrărilor de curăţenie personalul nu are nevoie de studii superioare, dar deseori angajaţii nu îşi respectă obligaţiile – ba merg la serviciu, ba nu.

„Mi-am dorit o afacere cu un număr mai mic de angajaţi, - explică antreprenorul. – Dacă în prima firmă muncesc 160 de persoane, atunci la coffee-shop este nevoie doar de 10 persoane. Este mai uşor să găseşti 10 angajaţi decît 160. Al doilea motiv constă în faptul că mi-am dorit să deschid un magazin specializat, care ar oferi consumatorilor un sortiment mai amplu şi calitativ de cafea (în alte magazine sortimentul este limitat de anumite branduri). El a fost selectat dintre cele prezente pe piaţă, de la alţi importatori, plus cafeaua produsă sub marca elveţiană „Badilatti”, al cărei distribuitor sîntem noi. În afară de aceasta, mai importăm monosoiuri, prăjite în România. Noi i-am oferit consumatorului posibilitatea să găsească aici totul, şi să nu caute vreun soi de cafea prin oraş. Totodată, el poate degusta cafeaua şi obţine o consultaţie. În plus, îi oferim şi ceai, fără a combina cafeneaua cu restaurantul. Cafeaua şi ceaiul sînt servite doar cu dulciuri produse de patiseriile cu renume”.

Designul coffee-shopului reflectă ideea legată de istoria cafelei: pe pereţi sînt prezentate scene cu tematica corespunzătoare. În afară de aceasta, sînt prezente imagini cu subiectul „ceai-cafea-dulciuri”. Lămpi originale, forjate manual, sînt confecţionate după schiţele designerului. Mobila a fost fabricată în România. Utilajul pentru prepararea cafelei este adus din Italia. Investiţiile în proiect au constituit circa 150 de mii de euro.

Cred că unul dintre centrele de atracţie ale coffee-shopului va fi barmanul Ivan Steţco, care consideră că consumatorul poate surprins doar cu calitatea. Spre exemplu, espresso este servită la „Queen of coffee” în volum de la 20 pînă la 25 ml, suficient pentru a savura plăcerea. „Trebuie de apreciat aroma, apoi de făcut o înghiţitură şi de expirat aerul pe nas”, învaţă Ivan. „Consideraţi că oamenii noştri vor înţelege de ce porţia este atît de mică? Aici sînt trei înghiţituri. Cum să le bei cu o prăjitură?”, - m-am interesat eu. „Parafrazînd renumita afirmaţie despre ceai – «Ceaiul trebuie consumat cu ceai», voi spune astfel: „Espresso – doar cu espresso. Mai mult nimic, în afară de o înghiţitură de apă, pentru ca după fiecare înghiţitură de cafea receptorii să fie „curăţaţi” de apă şi aroma cafelei să poată fi savurată cu fiece înghiţitură”, a explicat barmanul.

În plus, la cafenea sînt oferite toate băuturile pregătite pe bază de espresso, cafea din boabe, preparată după metoda unui filtru şi metodele alternative de preparare în AeroPress, Hario, sifon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?