X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Grădiniţele din capitală vor fi dotate cu sisteme de supraveghere

21 noi. 2014,, 11:45   Societate
2585 0
Foto: kvarta-kmv.ru
La intrarea în toate grădinițele din capitală vor fi instalate interfoane. Decizia a fost luată de către autoritățile municipale, care au iniţiat un proiect-pilot pentru a asigura atât securitatea copiilor, cât și părinților. Până acum, astfel de sistemele de supraveghere au fost instalate în 40 de instituții de învățământ preșcolar din oraș.

Sistemele de supraveghere care sunt instalate la instituțiile preșcolare sunt de ultimă generație. Dispozitivul este dotat și cu o cameră video, ceea ce permite administrației grădiniței să limiteze accesul persoanelor necunoscute în incinta instituției. Pentru siguranța celor mici, autoritățile muncipale își propun să instaleze și sisteme antiincendiu.

Primele grădinițe în care a fost instalat sistemul de monitorizare, sunt cele din sectorul Botanica.

"Au fost cazuri când persoane nedorite au pus în pericol viața și sănătatea copiilor. Interfonul este instalat într-un loc unde sunt mereu persoane care lucrează în grădiniță”, a declarat directoarea grădiniței nr. 153, Silvia Andronic.

Și copiii s-au bucurat de măsurile întreprinse pentru asigurarea securității lor.

"Cine e străin nu trebuie de deschis că poate face ceva rău. Poate să fure banii, să fure mâncarea. Poate cineva se preface și parcă el e altcineva”.

”Când apeși pe un buton deschide, dar dacă cineva intră străin în casă, mama nu îi deschide și nici tata. Dacă vede altă față care nu a mai văzut-o, el nu vorbește și închide”.

”Când pun o melodie, atunci apăs pe buton și când vine un părinte de al meu, atunci îi dăm voie să intre”.

Deocamdată, interfoanele au fost instalate în câte opt grădinițe din fiecare sector al capitalei.

”Este o continuare a proiectului pe care l-am început doi ani în urmă în instituțiile de învățământ preuniversitar. Anul viitor vom încerca să solicităm mai mulți bani de la primărie, astfel încât să continuăm acest proiect și să dotăm toate instituțiile preșcolare din municipiu" menţionează șeful-adjunct al Direcției Educație, Tineret şi Sport, Alexandru Fleaș.

Autoritățile promit că proiectul urmează a fi implementat, în 2015, în toate cele 152 de instituții preșcolare din Capitală. Pentru implementarea proiectului de instalare a interfoanelor la grădinițe, din bugetul municipal au fost alocate 300 de mii de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?