Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Președintele Poloniei: Moldova trebuie să-și găsească propriul drum spre Vest

20 noi. 2014,, 11:40   Politică
4387 2
Foto: gettyimages.com
Republica Polonă susține parcursul european al Republicii Moldova și va continua să ofere asistență în procesul de modernizare a țării. Declarația a fost făcută astăzi de președintele Republicii Polone, Bronisław Komorowski, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Chișinău, alături de șeful statului, Nicolae Timofti, și președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, notează NOI.md.

Demnitarul polonez și-a exprimat speranța că cetățenii moldoveni vor confirma alegerea proeuropeană a țării, în cadrul scrutinului din 30 noiembrie curent. Potrivit lui Bronisław Komorowski, fiecare țară este liberă să-și aleagă propria cale de dezvoltare.

„Am venit să ne exprimăm solidaritatea cu Moldova și parcursul european al țării. Libertatea, care este o țintă comună a tuturor statelor europene, trebuie să permită fiecărei națiuni să decidă cum vrea să trăiască, cum își formează politica externă. Ne dorim ca Republica Moldova să-și găsească calea proprie spre Vest. Sînt convins că integrarea europeană nu va fi niciodată împotriva unei persoane sau a unei țări, dar pentru viitorul statului. Dorim ca acest curs european să vă aducă succes și prin alegerile parlamentare. Sperăm că moldovenii vor decide și prin vot menținerea acestui curs”, a menționat Komorowski.

Totodată, oficialul a precizat că autoritățile europene vor continua colaborarea cu guvernarea de la Chișinău pe calea implementării reformelor, indiferent cine va accede la putere după alegeri. „Orice guvern va fi un partener bun pentru noi, pentru continuarea reformelor. Polonia sprijină Republica Moldova”, a declarat Komorowski.

Menționăm că președintele Poloniei, Bronisław Komorowski, și cel al Ucrainei, Petro Poroșenko, efectuează o vizită de lucru la Chișinău la invitația lui Nicolae Timofti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?