Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Liberal-reformatorii s-au plîns preşedintelui Timofti

19 noi. 2014,, 12:35   Politică
3629 5
Foto: timpul.md
Reprezentanţii Partidului Liberal Reformator îi solicită preşedintelui Nicolae Timofti să ia atitudine faţă de abuzurile şi presiunile exercitate asupra lor de partenerii de coaliţie – PLDM şi PD – în actuala campanie electorală. Mesajul se conţine într-o scrisoare deschisă adresată şefului statului de conducerea PLR, informează NOI.md.

În context, membrii formaţiunii îi cer preşedintelui să convoace de urgenţă Consiliul Coaliţiei pentru Guvernare Pro-Europeană pentru a pune capăt situaţiei create şi a asigura menţinerea cursului european al ţării.

„Domnule preşedinte, vă atenţionăm asupra unei situaţii grave, fără precedent. Apelăm la statutul dumneavoastră de garant al Constituţiei pentru a interveni în situaţia creată şi a readuce la normalitate echilibrul forţelor proeuropene”, se precizează în scrisoarea adresată lui Nicolae Timofti.

Potrivit liderului PLR, Ion Hadârcă, partenerii de coaliţie au recurs la acţiuni de intimidare şi şantaj a reprezentanţilor lor în teritoriu. Mai mult, conducerea PLR îi acuză pe democraţi şi liberal-democraţi de faptul că exercită presiuni asupra funcţionarilor publici şi agenţilor economici, pentru a-i atrage de partea lor.

„Oligarhia şi-a ieşit cu totul din pepeni. Pe lîngă furtul Băncii de Economii şi Aeroportului, a avioanelor, a trenurilor, oligarhii au purces şi la furtul ministerelor. În mod direct ne-au furat Ministerul Tineretului cu tot cu ministru. Stimabilii oligarhi au redus al zero funcţionarea Acordului şi şi-au asumat de facto destrămarea Coaliţiei”, a menţionat Hadârcă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?