X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Premierul Ucrainei: Rusia încalcă prevederile acordurilor de pace de la Minsk

18 noi. 2014,, 15:50   Externe
3249 1
Foto: agerpres.ro
Rusia nu aplică principalele prevederi ale acordurilor de pace de la Minsk, a declarat marți premierul Ucrainei, Arseni Iațeniuk, în timpul conferinței de presă susținute la Kiev împreună cu ministrul de externe german Frank-Walter Steinmeier, aflat în vizită oficială în capitala Ucrainei, informează agenția de presă Unian.

'Insistăm încă o dată asupra faptului că Ucraina are nevoie de pace. Și statul ucrainean, și președintele, și guvernul Ucrainei fac totul pentru a ajunge la o soluționare pașnică a conflictului din estul țării', a spus șeful guvernului ucrainean.

Potrivit lui Arseni Iațeniuk, acordurile de pace de la Minsk sînt respectate de Ucraina, dar încălcate flagrant de partea rusă.

'Prevederile de bază ale acestui acord — este vorba despre reluarea controlului la granița ruso-ucraineană, stoparea livrărilor de arme din Federația Rusă în Ucraina, retragerea trupelor rusești (din estul Ucrainei) — nu sînt îndeplinite de Rusia', a subliniat premierul ucrainean.

De asemenea, Iațeniuk a subliniat că, în condițiile în care nu există o altă agendă, ci doar acordurile de la Minsk, 'Rusia trebuie să îndeplinească ceea ce și-a asumat prin semnătură și ce a promis întregii lumi'.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?