X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Susținătorii Uniunii Vamale cîștigă teren în fața adepților Uniunii Europene – sondaj (VIDEO)

18 noi. 2014,, 12:25   Politică
11557 32
Foto : noi.md
Dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum în care cetățenii ar fi rugați să aleagă între aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală și cea Europeană, 43 la sută ar alege integrarea în UV, în timp ce 39 la sută – în UE. Datele se conțin în Barometrul Opiniei Publice pentru luna noiembrie curent, realizat de Institutul de Politici Publice, informează NOI.md.

18 la sută dintre respondenți nu au știut ce să răspundă la această întrebare. În cazul unor referendumuri organizate separat, opțiunile cetățenilor s-ar împărți în felul următor: 44 la sută ar vota pentru aderarea la Uniunea Europeană, în timp ce 35 la sută contra acestui deziderat. La aceeași întrebare, în cazul aderării la Uniunea Vamală, 47% s-ar declara pro-aderare, în timp ce 29% s-ar opune.

Barometrul Opiniei Publice a fost realizat în 84 de localități, în perioada 26 octombrie – 13 noiembrie, pe un eșantion de 1109 persoane. Marja de eroare a sondajului este de 3 la sută. Eșantionul este reprezentativ pentru populația adultă a Republicii Moldova.

Precizăm că datele unui alt sondaj de opinie realizat în luna septembrie curent de Institutul de Marketing şi Sondaje IMAS arată diferit. În cazul unui referendum privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, pentru s-ar pronunțat 51 la sută dintre cetățeni, iar 49 la sută ar susține integrarea în Uniunea Vamală.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?