X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Orange Moldova susţine dezvoltarea afacerilor în domeniul IT (VIDEO) ©

18 noi. 2014,, 11:35   Societate
4000 0


Orange Moldova continuă să contribuie la dezvoltarea afacerile bazate pe inovaţii. În cadrul, celei de-a şasea ediţii a Startup Weekend, compania a premiat cele mai inedite idei de business în domeniul tehnologiilor informaţionale. Pentru un loc pe podium au luptat cca 80 de tineri, care timp de trei zile, au trebuit să-şi construiască bazele propriei afaceri.

Dorian Postevca, membru al juriului, Manager Internet Orange Moldova: „ Sunt bucuros că am remarcat tineri talentaţi la acest concurs, iar ei merită să beneficieze de susţinerea noastră. Suportul acordat astăzi tinerei generaţii, înseamnă de fapt o investiţie în viitorul ţării noastre. Orange Moldova susţine Startup Weekend pentru a cincea oară consecutiv. Prin suportul acordat dezvoltării afacerilor în sectorului IT, Orange reconfirmă statutul său de lider în inovaţii şi servicii digitale, care contribuie la dezvoltarea ţării.”

Peste 80 de participanţi, 30 de idei, iar 17 dezvoltate în cele 54 de ore de acţiune. Aşa arată bilanţul celei de-a şasea ediţii a Startup Weekend, desfăşurate la Chişinău. Şi la această ediţie, în drumul spre construirea unei afaceri de succes, tinerii au fost ghidaţi de specialişti autohtoni şi internaţionali din state precum: Estonia, SUA, România şi altele.

Alexandru Popescu, mentor echipă, Coordonator Internet Orange Moldova: „Am văzut participanţi foarte entuziasmaţi, dornici de a crea lucruri frumoase. Unii dintre ei au muncit non-stop, pentru a construi o idee reuşită. Proiectele lor sunt interesante şi îmi doresc ca ele să ajungă la maturitate şi de ce nu să fiu printre primii care le utilizează”.

Trei echipe care au creat cele mai inedite si viabile proiecte au fost premiate de Orange Moldova, dar şi de alţi parteneri ai evenimentului. Câştigătorii au primit în dar din partea Orange premii băneşti, câte un modem Orange Domino 4G şi 3 luni de servicii gratuite Internet Acum. Locul trei de pe podium a fost ocupat de echipa „Hello Career”, membrii căreia au creat o platformă ce ar putea să-i ajute pe tineri să-şi găsească mai uşor un loc de muncă.

Victor Bujoreanu, participant concurs: „Particip la concurs în premieră. Atunci când m-am înscris în competiţie, credeam că va fi mult mai uşor. Întreg procesul este unul foarte intens, am cunoscut oameni noi şi am învăţat lucruri interesante.”

Poziţia secundă a fost ocupată de Optimus Flight. Locul întâi a revenit echipei Yum, care a dezvoltat o aplicaţie menită să-i ajute pe utilizatori să găsească mai uşor, online, bucatele preferate din meniurile restaurantelor din Chişinău.

Pavel Pascari, participant concurs: „Sunt foarte bucuros că am reuşit să ne plasăm pe locul I. Mulţumesc mult celor care susţin acest concurs, pentru că este o mare oportunitate pentru noi, tinerii. Cu siguranţă vom investi mai multe eforturi pentru ca să devină o afacere reală pe viitor.”

Orange Moldova susţine şi promovează serviciile inovative. Obiectivul Orange este de a transforma aceste inovaţii in servicii utile si accesibile pentru toţi locuitorii tarii. Suportul acordat de către Orange Moldova în vederea dezvoltării afacerilor IT, cât şi alte proiecte majore precum semnătura mobilă, internet banking, True Kare, ce aduc performanţă, contribuie la consolidarea statutului companie Orange de lider in promovarea digitalizării societăţii.

Despre Startup Week-end

Evenimentul este organizat în Moldova de către proiectul „Creşterea Competitivităţii si Dezvoltarea Întreprinderilor II", alături de alţi importanţi parteneri precum Microsoft, Google, Simpals Garage etc. Proiectul a fost lansat în SUA, iar ulterior competiţia s-a extins în mai multe state. Până acum, la Startup Weekend cca 10 mii de antreprenori au dat startul propriilor afaceri.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?