Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Preţurile la benzină şi motorină s-au redus cu 20 de bani

18 noi. 2014,, 10:30   Economie
2618 0
Foto: noi.md
O companie petrolieră a anunţat reducerea prețului de comercializare a benzinei și motorinei cu 20 bani per litru, informează NOI.md.

O companie petrolieră a notificat Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) că începînd cu 18 noiembrie, va reduce preţul de comercializare cu amănuntul a benzinei și motorinei cu 20 bani per litru. ANRE salută decizia companiei respective, precum şi intenția altor companii petroliere de a micșora prețurile cu amănuntul la benzină și motorină.

Potrivit Legii privind produsele petroliere, preţurile cu amănuntul la benzină și motorină sînt stabilite de către agenţii economici care activează pe această piaţă în conformitate cu Metodologia formării şi aplicării preţurilor la produsele petroliere, aprobată de ANRE. Preţurile de comercializare cu amănuntul a principalelor produse se stabilesc în baza preţurilor de vînzare cu ridicata şi din cheltuielile aferente activităţii de comercializare cu amănuntul a acestora, în conformitate cu standardele naţionale de contabilitate, aplicîndu-se o rată de rentabilitate de 10 la sută, prevăzută de metodologia nominalizată.

ANRE este abilitată prin legea menționată cu funcţia de supraveghere a respectării de către importatorii şi vînzătorii de produse petroliere principale şi de gaz lichefiat a prevederilor metodologiei citate mai sus.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?