X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4033

Primele declarații ale lui Iohannis: Solicit Parlamentului să pice de urgență legea Amnistiei (VIDEO)

17 noi. 2014,, 17:40   Externe
6919 6
Foto: ziuanews.ro
Președintele ales al României, Klaus Iohannis, a declarat că România urmează să își continue parteneriatele cu NATO și UE. Acesta a declarat că va dovedi că România este un partener serios, credibil și de cursă lungă.

Totodată, acesta a cerut ca Parlamentul să se convoace de urgență și să pice Legea Amnistiei, pregătită de PSD, informează UNIMEDIA.

”Mulțumesc celor care au ieșit la vot. O prezență fenomenală. Este cea mai plăcută surpriză din aceste alegeri. Este clar că acuma campania a trecut, ce a fost de ales s-a ales. Acum trebuie să ne apucăm de treabă. Sînt dispus să mă apuc serios și hotrît de treabă”, a spus sursa.

Iohannis a solicitat Parlamentului de la București să se convoace de urgență, să includă Legea Amnistiei în ordinea de zi și să o pice. „Rog partidele politice să înceapă urgent discuțiile cu legea votului electronic și a votului prin corespondență. Nu vreau să se mai întîmple vreodată ce s-a întîmplat în Diaspora. Așa ceva trebuie prevenit urgent”, a mai adăugat Iohannis.

Tototdată, el a spus că cei responsabili de organizarea proastă a votului în diasporă trebuie să plătească cu funcția. ”Cineva trebuie să suporte consecințele votului catastrofal organizat în diasporă. Guvernul va trebui să analizeze această chestiune și să-i demită pe cei responsabili de votul în diasporă”, a mai precizat președintele ales.

Acesta a solicitat și președintelui Băsescu, aflat încă în funcție, să recheme din post diplomații care nu au gestionat corespunzător situația din diasporă: „Trebuie să fie retrași ambasadorii și consulii de acolo de unde românii au fost umiliți.”

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?