X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Asociația „Parlamentul 90” se pronunță pentru vectorul european al Moldovei (VIDEO)

17 noi. 2014,, 16:15   Politică
6691 3
Foto: noi.md
„Itinerarul european al Republicii Moldova – destin istoric, destin naţional”. Această idee a stat la baza forumului organizat de Asociația „Parlamentul 90”. Deputații primului parlament, care în anul 1991 au adoptat Declarația de Independență, s-au întrunit pentru a-și exprima susținerea pentru vectorul european de dezvoltare al țării, făcînd apel către alegători să susțină acest curs la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, informează NOI.md.

În adresarea sa președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a declarat că alegerile care urmează vor fi nu mai puțin decisive pentru țara noastră decît ratificarea Acordului de asociere cu UE.

Primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, a amintit că încă la începutul anilor 90 Moldova a ales vectorul european de dezvoltare, proclamîndu-și independența și întreprinzînd pași de apropiere cu UE.

„După opt ani de stagnare în perioada guvernării comuniștilor, tinerii și energicii politicieni care au venit la putere au făcut față sarcinii trasate, reușind nu doar să obțină regim fără vize pentru moldoveni, dar și să încheie acorduri importante de asociere și liber schimb cu UE. Este foarte important de consolidat aceste realizări prin forțele sănătoase proeuropene”, a subliniat Snegur.

Al doilea președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, a menționat: „Noi încă urmează să demonstrăm Europei devotamentul nostru față de vectorul ales, inclusiv la alegerile din 30 noiembrie. Iar noi, foștii deputați, pe care poporul îi ține minte și în care are încredere, nu trebuie să stăm acasă, ci să mergem în localitățile de baștină, în localitățile care ne-au acordat încredere. Noi sîntem obligați să-i ajutăm să înțeleagă de ce pentru viitorul copiilor și nepoților lor este important de susținut partidele proeuropene. La fel, trebuie să le explicăm oamenilor că prin aceasta noi nu ne opunem cuiva, ci dorim să trăim după standardele și legile europene”.

Participanții la reuniune au adoptat în unanimitate o adresare cetățenilor Moldovei cu apelul de a susține la alegerile parlamentare cursul european de dezvoltare a țării și partidele proeuropene.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?