Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Experții au desemnat cea mai populară țară din lume

16 noi. 2014,, 11:00   Externe
3774 0
Foto: obozrevatel.com
În clasamentul anului 2014 al celor mai preferate ţări din lume Germania a ajuns pe primul loc, depăşind Statele Unite ale Americii. Datorită victoriei la Cupa Mondială şi a participării active în politica şi economia mondială, Germania a reuşit să-şi construiască cea mai bună imagine dintre cele 50 de state din lista întocmită de institutul german de cercetare GfK.

Cele mai mari daune le-a suferit reputaţia Rusiei, se spune în raportul anual al institutului. În special, s-a redus dramatic numărul de puncte primite de Federaţia Rusă la capitolul „Guvern” şi „pace şi securitate”.

„La nivel global, Rusia s-a confruntat cu cele mai dure critici”, susţin cercetătorii. În rezultat, s-a clasat pe locul 25, cu 3 poziţii mai jos faţă de anul trecut. Ţările care au întrecut Rusia sunt Argentina, China şi Singapore.

A fost deteriorat grav şi ratingul Statelor Unite. Pentru prima dată după anul 2009, SUA nu au reuşit să ocupe poziţia de lider la popularitate în străinătate. Pe parcursul anului trecut, umbrită de un număr mare de conflicte internaţionale, imaginea Statelor Unite s-a deteriorat, în special în acele ţări în care situaţia este tensionată. Atât Rusia, cât şi Egipt au redus puternic nota pentru SUA, comparativ cu anii precedenţi. În mod special, regresul se observă la categoria „pace şi securitate”, precum şi la evaluarea generală a competenţei Guvernului SUA.

Studiul Nation Brands IndexSM (NBISM) studiază percepția unor țări în lume în baza a 23 de factori, repartizaţi în şase categorii: „export”, „Guvern”, „cultură”, „populaţie”, „turism”, „imigrare şi investiţii”. În 2014, cercetătorii au realizat studiul în urma chestionării a peste 20.000 de locuitori din 20 de ţări.

Germania a câştigat cel mai mare scor la aproape toate capitolele, în special la categoria „realizări sportive”, unde a înregistrat o creştere record. Analistul politic independent Simon Anholt a menţionat că succesul în clasamentul internaţional al Germaniei se datorează nu doar fotbalului. „Rolul de lider european, economia puternică şi simţul responsabilităţii politice pentru ceea ce se întâmplă în lume a ajutat Germania la îmbunătăţirea rezultatelor”, a declarat expertul. În special, a crescut numărul de puncte acumulate de Germania la categoriile „Guvern onest şi competent”, „Climat investiţional” şi „Egalitatea socială”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?