Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Activiștii se tem de zădărnicirea alegerilor sau nerecunoaşterea rezultatelor

13 noi. 2014,, 16:00   Politică
4992 5
Foto: dosug.md
În Moldova este posibilă zădărnicirea sau nerecunoaşterea alegerilor parlamentare din 30 noiembrie, consideră conducătorul organizaţiei neguvernamentale "Control Civic - Alegeri 2014", Nicolai Ţveatcov.

El a motivat această părere joi, într-o conferinţă de presă la agenţia "Infotag", prin faptul că "Registrul electronic al alegătorului va fi folosit pentru prima dată la alegeri şi pregătirea tehnică pentru activitatea CEC generează întrebări".

Expertul a atras atenţia la faptul că, din motive necunoscute, activiştii PLDM au acces la baza electronică de date.

"În numele liderului formaţiunii, Vlad Filat, deja sute de mii de locuitori ai republicii au primit scrisori recomandate cu îndemnul de a vota pentru PLDM. Aceasta este o metodă ilegală de agitație, care poate fi atribuită tehnicilor murdare", consideră Ţveatcov.

A doua modalitate de a zădărnici alegerile cu implicarea Curţii Constituţionale (CC) el consideră neîndeplinirea de către CEC a deciziei colegiului Curţii de Apel Chişinău privind excluderea din cursa electorală a Partidului Comunist Reformator.

"Ignorarea deciziei de judecată creează un precedent juridic pentru declararea alegerilor ca invalide prin intermediul CC. S-a ajuns pînă la absurd – Ministerul Justiţiei solicită în scris Curţii cum să îndeplinească decizia instanţei privind Partidul Comunist Reformator. Situaţia este ambiguă, ceea ce pune în pericol legalitatea alegerilor, în cazul în care rezultatele nu vor convine partidelor de la putere", consideră Ţveatcov.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?