X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4015

Implementarea proiectului polonez de 100 de milioane de euro de modernizare a complexului agroindustrial din Moldova se amînă

13 noi. 2014,, 14:45   Economie
3716 2
Foto: noi.md
Moldova a amînat implementarea proiectului de modernizare a sectorului animalier din contul creditului promis de Polonia în sumă de 100 de milioane de euro.

După cum a relatat agenției "Infotag" o sursă din cadrul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, "Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură urma să înceapă acceptarea documentelor de la doritori încă pe 15 octombrie, însă nici pînă acum nu a fost elaborat regulamentul privind procedura de acordare a resurselor".

"Din acest motiv, nimeni nu a putut beneficia de ajutor din partea Poloniei, deoarece încă lucrăm asupra creării proiectului. Din păcate, deocamdată nu putem indica nici măcar termenii prealabili ai lansării", a menţionat reprezentantul structurii.

Anterior ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, a relatat că "creditul prevede acordarea resurselor financiare pentru realizarea proiectului, însă una dintre condiţii este procurarea echipamentului din Polonia pentru nu mai puţin de 50% din suma solicitată".

Creditul de 100 de milioane de euro este acordat Moldovei pentru un termen de 25 de ani, cu o dobîndă de 0,15% anuale, cu o perioadă de graţie de cinci ani. Banii sînt destinaţi modernizării sectorului agricol, precum şi pentru crearea întreprinderilor agricole specializate de procesare a cărnii şi laptelui. Una dintre cerinţele de acordare a resurselor este şi producţia competitivă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?