Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Deputat: Nu trebuie admişi la putere persoanele care cer peste hotare sancţiuni împotriva Moldovei

13 noi. 2014,, 13:45   Politică
3473 10
Foto: noi.md
Cetăţenii trebuie să condamne acţiunile politicienilor care pe la spate cer altor state să introducă sancţiuni şi interdicţii împotriva Moldovei, consideră deputatul din partea Partidului Democrat (PDM), Sergiu Sîrbu.

Intervievat de "Infotag", el a spus că "există politicieni al căror scop este înrăutăţirea relaţiilor comercial-economice ale Moldovei cu alte state, pentru ca pe fundalul nemulţumirilor cetăţenilor să ajungă la putere".

"Aceste persoane nu doar se bucură cînd ţara are probleme, ei singuri le creează. Pleacă peste hotare şi propun să fie vasali altor state în schimbul sancţiunilor împotriva Moldovei. Deşi ştiu că va suferi nu atît puterea, cît simplii cetăţeni", s-a indignat Sîrbu.

Potrivit lui, "altfel decît cinism şi ipocrizie aceste acţiuni nu pot fi numite".

"Aceasta este o crimă împotriva propriului popor. Ei folosesc oamenii în calitate de instrument pentru atingerea scopurilor proprii. Mai bine să propună măsuri concrete pentru îmbunătăţirea situaţiei social-economice. Sîntem pentru lupta de argumente, nu pentru instigarea la violenţe", a spus deputatul.

De aceeaşi părere este și ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov. Comentînd posibilele noi sancţiuni din partea Rusiei, el a spus că "preferă să nu vorbească despre aceasta, deoarece se vor găsi politicieni care vor suna la Kremlin şi vor cere să fie introduse restricţii la acest produs".

Odată cu păşirea Moldovei pe calea integrării europene, Rusia a introdus restricţii la livrările de vinuri şi coniacuri, fructe şi legume, conserve şi carne.

Anterior, în presă au apărut afirmaţii ale reprezentanţilor partidelor proeuropene din Moldova, care l-au acuzat pe liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, de trădare de ţară, deoarece la întrevederea cu reprezentanţii Rusiei a cerut să fie introduse împotriva Rusiei măsuri dure, pînă la sancţiuni, pentru a stopa procesul de integrare europeană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?