X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4014

Taximetriștii ilegali riscă amenzi usturătoare

12 noi. 2014,, 16:45   Societate
5082 0
Foto: kp.md
Patronatul transportatorilor auto de călători şi bagaje în regim de taxi a reuşit să convingă autorităţile să introducă sancţiuni în Codul contravenţional pentru taximetriştii care activează fără licenţă. Anunţul a fost făcut de către preşedintele patronatului, Sergiu Dodon. Acesta a îndemnat transportatorii care activează în condiţii ilegale să-şi legalizeze afacerea, informează NOI.md.

Într-o conferinţă de presă, Sergiu Dodon a declarat că taximetriştii legali au de suferit din cauza concurenţei neloiale create de transportatorii fără licenţă, iar statul este prejudiciat prin neachitarea impozitelor de către ultimii. Proiectul de modificare a Codului contravenţional, transmis Parlamentului spre adoptare, prevede amenzi de 100-150 de unităţi convenţionale pentru persoanele fizice şi 200-400 de unităţi convenţionale pentru persoanele juridice, care vor presta servicii de transport în regim taxi fără licenţă.

Sergiu Dodon a adăugat că patronatele din domeniu insistă pe aplicarea sancţiunii date la prima încălcare, pentru a doua încălcare similară sancţiunea să fie înăsprită, iar la a treia – să fie ridicat mijlocul auto în folosul statului. Preşedintele patronatului crede că instituirea acestor sancţiuni va duce şi la diminuarea preţului pentru o călătorie cu taxiul, deoarece agenţii economici care activează legal nu se vor mai confrunta cu probleme de concurenţă neloială.

Sergiu Dodon afirmă că plăcuţele de înmatriculare de culoare galbenă pentru transportatorii de pasageri nu este o măsură suficientă în lupta cu transportatorii ilegali. Deocamdată aceasta nu are efect, mai ales că termenul-limită în care toţi transportatorii legali trebuie să-şi schimbe plăcuţele pe cele de culoare galbenă a fost extins pînă pe 17 noiembrie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?