Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

ALTERCAŢII la Aeroportul Chişinău. Cîţiva veterani ai conflictului de pe Nistru s-au încăierat cu gărzile liderului de la Tiraspol

11 noi. 2014,, 08:45   Societate
8469 23
Foto: noi.md
Un nou scandal pe aeroportul din Chişinău, cu implicarea pazei de corp a liderului de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk.

Aceştia au fost la un pas de a se lua la bătaie cu 20 de veterani ai războiului de la Nistru, care au blocat intrarea în sala VIP a aeroportului, pentru a nu-i permite liderului separatist să zboare la Moscova.

În consecinţă, cinci oameni din garda de corp a lui Şevciuk au ajuns pe mîna poliţiei de la Chişinău, iar liderul separatist şi-a continuat calea.

În urma ciocnirilor dintre veteranii războiului de la Nistru și paza lui Șevciuk, liderul separatist a fost nevoit să renunţe la intrarea VIP a Aeroportului şi să-şi continue calea prin intrarea de serviciu.

"Noi i-am închis calea liderului criminal împreună cu bodyguarzii săi din Transnistria să treacă prin aeroportul Chişinău. E drept că am comis unele greşeli, nu am putut să-i reţinem pe toţi, cei înarmaţi au fugit, iar vreo cinci au fost reţinuţi de noi", a relatat locotinent-colonelul în rezervă Anatol Caraman.

Cinci persoane din paza de corp a liderului de la Tiraspol au fost reținute de combatanți şi predate poliţiei.

"Acestia sînt KGB-işti transnistreni. Fac parte din aşa-zisele forţe anticonstituţionale din Transnistria. I-am transmis organelor de poliţie, ei i-au arestat, noi am oferit sprijin şi acum aşteptăm răspuns de la conducerea MAI să ne spună ce măsuri au luat în legătură cu aceşti cetăţeni", a declarat fostul viceministru de Interne, Ghenadie Cosovan.

"De către paza lui Şevciuk am fost agresat fizic atunci cînd am încercat să le blocăm drumul. Ei m-au lovit cu pumnul în regiunea toracică. Acuma urmează să merg la poliţie ca să-mi dea întreptare pentru expertiza medico-legală după care vom vedea ce va face poliţia mai departe. Aici liber se incriminează huliganismul", a spus protestatarul Victor Oleinic.

O situaţie similară s-a produs acum o lună pe Aeroprotul din Chişinău. Atunci, paza de corp a lui Evgheni Şevciuk şi a şefei departamentului de externe din regiune, Nina Ştanski a bruscat o echipă de jurnalişti care a încercat să-i filmeze pe cei doi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?