Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

PSRM cere excluderea PD din cursa electorală

10 noi. 2014,, 12:45   Politică
5987 6
Foto: replika.md
Reprezentanții PSRM au depus mai multe sesizări la organele de drept pe marginea unor presupuse încălcări comise de Partidul Democrat în campania electorală. Formațiunea acuză PD-ul de faptul că utilizează fonduri nedeclarate, iar suma cheltuielilor de publicitate depășește plafonul stabilit de Comisia Electorală Centrală, notează NOI.md.

Potrivit socialiștilor, publicitatea electorală a PD este inclusă în buletinele de știri la patru televiziuni – Prime TV, Publika TV, 2 Plus, Canal 3, ceea ce constituie o încălcare a regulamentului stabilit de CEC. Reprezentantul socialiștilor la CEC a menționat că prin aceste acțiuni ceilalți concurenți electorali sînt discriminați.

„În urma unor calcule simple, am depistat că costul unui astfel de buletin de știri poate ajunge și la un milion de lei. Potrivit datelor noastre, PD-ul urma să achite în jur de 112 milioane de lei doar pentru publicitatea la TV și în jur de 124 de milioane – TV-ul împreună cu radioul, fapt ce depășește considerabil fondul electoral admis de legislație, asta poate duce la excluderea concurentului din cursă. Crearea de condiții unice pentru toți concurenții electorali este un principiu ce urmează a fi respectat de către toți”, a precizat reprezentantul PSRM la CEC Maxim Lebedinschi.

Socialiștii s-au plîns și de faptul că PD utilizează resursele administrative pentru a face agitație electorală, iar PCRM publică afișe electorale, fără a indica tirajul acestora, lucru ce constituie o încălcare.

Solicitat de NOI.md să se expună pe marginea acuzațiilor care i se aduc, democratul Sergiu Sîrbu a declarat că PD nu comentează aberații.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?