Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Disensiunile dintre PLR și partenerii de coaliție continuă

10 noi. 2014,, 10:50   Politică
4373 0
Foto: elldor.info
După ce la finele săptămînii trecute, premierul Iurie Leancă a anunțat că activitatea Guvernului a fost blocată în ultimul timp de Partidul Liberal Reformator, conducerea formațiunii a emis o declarație publică, în care a precizat că prin aceste afirmații se urmărește discreditarea PLR. Disensiunile dintre partenerii de Coaliției au început după ce Leancă a refuzat să aprobe demiterea a doi viceminiștri numiți anterior în funcție la propunerea PLR , relatează NOI.md.

Potrivit lui Leancă, reprezentanții PLR nu au adus argumente plauzibile în favoarea demiterii viceministrului Mediului Dorin Dușciac, precum și al viceministrului Tineretului și Sportului, Sergiu Stanciu. Mai mult, șeful executivului a precizat că în urma acestor neînțelegeri, ședințele din ultimul timp ale cabinetului de miniștri au fost anulate.

La rîndul lor, liberal-reformatorii au menționat că declarațiile lui Leancă trebuie privite în context electoral, întrucît ar avea drept obiectiv discreditarea formațiunii. Aceștia au precizat că Acordul de constituire a Coaliției permite retragerea sprijinului politic acordat miniștrilor, iar partenerii de alianță sînt obligați să susțină aceste propuneri.

„Demersul de demitere a viceminiștrilor delegați de PLR s-a făcut la 21 octombrie, în conformitate cu prevederile Acordului de Constituire a Coaliției în baza căruia își desfășoară activitatea actuala guvernare. Conform prevederilor art. 24 ale respectivului acord: În cazul în care un membru al Coaliției, decide retragerea unui ministru din Guvern sau a unui conducător a instituției centrale, delegat de această componentă, ceilalți membri ai Coaliției vor susține solidar demiterea respectivă. Demiterea și înlocuirea respectivă va fi susținută și de Prim-ministru, care va iniția procedurile legale corespunzătoare”, se arată într-o declarație a PLR.

„Refuzul partenerilor de coaliție de a sprijini demersul nostru perfect legal și justificat dovedește lipsă de respect și colegialitate și încalcă principiile de bază de funcționare a Coaliției de Guvernare Proeuropeană”, mai spun liberalii reformatori.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?