Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Numărul turiștilor moldoveni pe litoralul Mării Negre din Odesa s-a redus considerabil

9 noi. 2014,, 11:00   Economie
7166 4
Foto: transaerotur.com
Numărul persoanelor din Republica Moldova și Belarus care au decis în acest an să de odihnească pe litoralul Mării Negre din regiunea Odesa din Ucraina s-a redus considerabil, informează NOI.md cu referire la publicația ucraineană „Ekonomiceskie izvestia”.

Potrivit estimărilor, în sezonul estival din acest an stațiunile de odihnă din Ucraina au pierdut, în funcție de regiune, 10-50% din turiști. Sezonul a fost salvat de la un eșec total de reducerile substanțiale și diferite festivaluri. Însă, în pofida diferitor acțiuni promoționale, hotelurile din regiunea Odesa (Koblevo, Rîbakovka, Oceakov etc.) au fost ocupate în proporție nu mai mare de 50%. După cum se știe, Moldova deține pe litoralul Mării Negre din regiunea Odesa mai multe pensiuni și baze de odihnă.

La începutul sezonului estival stațiunile ucrainene continentale erau foarte optimiste, considerînd că turiștii se vor reorienta de la Crimeea la bazele de odihnă din regiunile Herson, Nikolaev sau Odesa. Astfel, stațiunile din sudul Ucrainei sperau că cel puțin jumătate din numărul turiștilor care pînă în anul 2014 stabil se odihneau în Crimeea, adică circa 3 milioane de persoane (în anul 2013, în Crimeea s-au odihnit 5,89 milioane de oameni), vor alege stațiunile lor. Totodată, situația s-a schimbat esențial după tragicele evenimente care au avut loc în Odesa pe 2 mai curent, cînd s-au înregistrat pierderi de vieți omenești.

La începutul lunii iulie 2014, nivelul de ocupare a unor stațiuni, de exemplu Zatoka, a atins 65-70%, în timp ce în luna iunie nivelul abia de atingea 30%. Administrațiile stațiunilor balneare au reușit să atragă turiștii prin reduceri de la 15% pînă la 70%, dar și prin diverse programe de marketing (festivaluri, concerte, expoziții etc.). În rezultat, în Odesa a crescut numărul turiștilor din Dnepropetrovsk, Zaporojie și Harkov, ceea ce nu este specific pentru Odesa.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?