X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Google propune o pastilă care va depista din timp bolile la care este predispus organismul

8 noi. 2014,, 09:30   Externe
3019 0
Foto: antena3.ro
Intenţia oamenilor de ştiinţă de la Google urmăreşte să diagnostigheze tipuri de cancer, atacuri de inimă iminente, atacuri cerebrale şi alte boli într-o fază mult mai timpurie decît este posibil la ora actuală.

Gigantul IT lucrează în prezent la tehnologii care combină nanoparticule detectoare de boli, care ar urma să intre în sistemul circulator al pacientului printr-o pastilă înghiţită, pacientul urmînd să poarte un senzor ataşat de încheietura mîinii.

Scopul acestei proceduri îl reprezintă identificarea unor modificări uşoare în biochimia pacientului, care ar putea acţiona ca un sistem de avertizare incipient.

Deocamdată, cercetările se află într-o fază iniţială, iar o diagnosticare timpurie reprezintă factorul determinant în tratarea unei maladii.

Multe tipuri de cancer, precum cel pancreatic, sînt detectate numai după ce au devenit de netratat şi sînt fatale.

Ambiţia concernului Google este să monitorizeze constant sîngele pentru a depista urme unice de cancer, permiţîndu-se astfel stabilirea unui diagnostic înainte de apariţia oricărui simptom fizic.

Proiectul îndrăzneţ este condus de secţia de cercetări a companiei, Google X, dedicată investigării unor posibile inovaţii revoluţionare pentru omenire.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?