Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

CCA a emis licenţă pentru difuzare noului post de televiziune Vocea Basarabiei

7 noi. 2014,, 18:30   Societate
5341 1
Foto: ipn.md
Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a emis licenţă pentru difuzare prin cablu noului post de televiziune – Vocea Basarabiei TV. Potrivit agenţiei "Infotag", decizia în cauză a fost luată în unanimitate la şedinţa de vineri a CCA.

Directorul postului TV, VeaceslavŢîbuleac, a relatat jurnaliştilor că noul post planifică să înceapă a difuza din 1 decembrie. 30% din timpul de difuzare o vor constitui emisiuni ale postului radio Vocea Basarabiei, care vor fi adaptate la formatul TV. Grila emisiunilor va fi formată din ştiri, emisiuni despre diasporă, emisiuni matinale, pentru copii.

Ţîbuleac a menţionat că emisiunile vor fi filmate în două studiouri, care sînt deja utilate. Majoritatea angajaţilor sînt absolvenţi ai Facultăţii de Jurnalism, iar producătorii şi redactorii au o experienţă bogată în domeniu.

"Noul post de televiziune va pune accentul pe vectorul european, va rula filme documentare despre ţările UE, precum şi emisiuni despre proiectele europene realizate în Moldova", a spus Ţîbuleac.

Săptămîna trecută deputatul Valeriu Saharneanu, care, împreună cu VeaceslavŢîbuleac cu peste 10 ani în urmă a fondat postul de radio Vocea Basarabiei, a declarat că "postul de radio a fost supus unui atac raider din partea preşedintelui Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat". Saharneanu a adăugat că acum PLDM "controlează postul de radio". Ţîbuleac a dezminţit această informaţie. Mai tîrziu, în presă a apărut o poză a casei somptuoase pe care se presupune că Filat i-a dat-o lui Ţîbuleac în schimbul cotei la postul de radio.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?