Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Escrocherii la o fabrică de conserve din țară

7 noi. 2014,, 15:15   Societate
1873 0
Foto: gamemag.ru
Directorul de producere și administratorul Fabricii de Conserve din Mereni, Anenii Noi, au fost condamnați la 9 şi, respectiv, 8 ani și 6 luni închisoare, pentru escrocherie, notează NOI.md.

Potrivit Procuraturii raionului Anenii Noi, pe parcursul anului 2008, prin abuz de încredere, inculpaţii au înşelat 21 de angajaţi ai Fabricii de Conserve, pe care i-au impus să ia împrumuturi de la Asociaţia de Economie şi Împrumut Mereni. Banii au fost transmiși administratorilor sub pretextul investirii în întreprindere. De asemenea, procurorii au mai stabilit că, folosind datele personale ale 16 locuitori ai satului Cobusca Veche, de la care arendau pămînturi, cei doi inculpați au primit pe numele victimelor împrumuturi de la aceeaşi asociaţie.

În total, potrivit celor constatate de procurori, conducătorii fabricii de conserve au obținut în mod ilegal 2,3 milioane de lei, bani pe care i-au folosit în scopuri personale. Pe lîngă pedeapsa cu închisoarea, inculpaţii au fost obligaţi să le restituie victimelor pagubele materiale. Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?