Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Chișinăul cere Moscovei detalii despre decizia privind migranții moldoveni

6 noi. 2014,, 13:40   Politică
3275 1
Foto: sfm.md
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europeană anunță că nu a fost notificat oficial de partea rusă despre noile reguli aplicate în cazul migranților moldoveni care muncesc în Federația Rusă. În acest sens, Ambasada Republicii Moldova la Moscova a adresat o solicitare autorităților ruse, prin care cere detalii privind noul mecanism de intrare/ieșire a cetățenilor moldoveni pe teritoriul Federației, notează NOI.md.

Solicitarea a parvenit după ce șeful Serviciului Federal de Migraţie, Konstantin Romodanovski, a anunțat ieri că muncitorii moldoveni care muncesc ilegal în Federația Rusă vor putea veni în Moldova în perioada 5-30 noiembrie curent pentru a putea vota la alegerile parlamentare. Ulterior, aceștia se vor putea reîntoarce în Rusia, pentru a-și relua activitatea. Serviciul Federal de Migrație a mai decis că toate încălcările anterioare ale migranților moldoveni vor fi anulate.

„Avînd în vedere faptul că prevederile respective, odată confirmate oficial, vor afecta toți cetățenii moldoveni care se află pe teritoriul Federației Ruse, Ambasada Republicii Moldova la Moscova a adresat, prin canale diplomatice, o solicitare de clarificare a prevederilor legislației Federației Ruse, în baza cărora va fi aplicat noul mecanism, precum și dacă acesta se va extinde asupra cetățenilor Republicii Moldova cărora le-a fost aplicată interdicția de intrare pe teritoriul acestui stat pînă la data de 5 noiembrie 2014, cînd a fost anunțată intrarea în vigoare a noului mecanism”, se precizează în declarația Ministerului Afacerilor Externe.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?