Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4039

Sindicatele Transportatorilor și Drumarilor insistă asupra analizei utilităţii indicatoarelor rutiere existente

6 noi. 2014,, 11:45   Societate
2462 0
Foto: vocea.md
Federația Sindicatelor Transportatorilor și Drumarilor din Republica Moldova (FSTD) insistă ca structurile responsabile să iniţieze verificarea indicatoarelor rutiere, care interzic staţionarea şi parcarea mijloacelor de transport în locurile publice, i-au comunicat agenţiei NOI.md la Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova (CNSM).

“Considerăm că este necesar atît în municipiul Chișinău, cît și alte localități ale Republicii Moldova, să fie examinată corectitudinea instalării indicatoarelor care interzic staționarea și parcarea automobilelor. De exemplu, în fața multor institute publice, a hotelurilor, a piețelor, sînt expuse o mulțime de indicatoare de interzicere de parcare. În același timp, staționarea este efectuată zilnic și nimeni nu întreprinde nimic. De fapt, mașinile parcate nu deranjează procesul de trafic. În acest caz, asemenea indicatoare ar trebui scoase și soluționată altfel această problemă”, consideră şeful Sindicatelor Boris Rojnevschi.

În opinia lui, este necesar să se analizeze idea creării unor parcări, inclusiv a celor cu plată, care ar putea lărgi posibilităţile conducătorilor auto.

„În prezent, șoferii parchează automobilele în locurile publice pe toată ziua. Dacă parcările vor fi cu plată pe oră, atunci conducătorii auto ar fi mai responsabili și ar lua mașinile mai repede din parcare, astfel eliberînd locul altora. În acest mod, le creăm comodități șoferilor și îi disciplinăm, dar nu instalăm inutil aceste indicatoare, doar ca ulterior să-i penalizăm”, s-a arătat convins expertul.

“Parlamentul Republicii Moldova trebuie să opereze unele modificări la legislaţia în vigoare, astfel ca pentru încălcări neînsemnate să se aplice doar sancțiuni de amendă în cuantumul minim, dar nu și sub formă de puncte de penalizare”, susţine Rojnevschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?