X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Statele Unite ale Americii avertizează rebelii proruși și Moscova

6 noi. 2014,, 01:00   Externe
4254 14
Foto: rt.com
Statele Unite ale Americii au avertizat rebelii proruși din estul Ucrainei și Rusia față de riscurile pe care și le asumă în cazul în care este încălcată suverenitatea autorităților de la Kiev și acordul de pace încheiat la Minsk, în cazul în care separatiștii vor organiza o ofensivă de mare anvergură.

De la începutul conflictului dintre autoritățile ucrainene și separatiștii proruși din estul Ucrainei, Statele Unite ale Americii sprijină autoritățile și acuză Rusia de susține militară a separatiștilor.

"Condamnăm cu forță atacurile separatiste în curs la Mariupol... și în jurul aeroportului din Donețk", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat Jennifer Psaki, citind un comunicat la începutul briefing-ului de presă cotidian.

"Orice încercare de a rupe teritoriul Ucrainei constituie o nouă violare a suveranității și integrității teritoriale ucrainene și o încălcare flagrantă a acordului (de încetare a focului) de la Minsk semnat (la începutul lunii septembrie) de Rusia, Ucraina și separatiști", a adăugat reprezentanta diplomației americane.

Ucraina era pregătită marți să contracareze o eventuală ofensivă prorusă în est, în timp ce Rusia a fost acuzată de Kiev și NATO că desfășoară trupe în regiunile rebele, adaugă AFP.

Pe fondul tensiunilor reînnoite în estul Ucrainei, dna Psaki a cerut "o relansare a procesului de pace" ce ar însemna că "Rusia și intermediarii ei (separatiști) să pună imediat în aplicare încetarea focului, retragerea tuturor trupelor străine, a armelor și echipamentelor și să retrocedeze Kievului controlul frontierei" de est cu Rusia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?