X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

La Aeroportul Chișinău a început construcția unor noi terminale (VIDEO)

4 noi. 2014,, 13:00   Societate
3677 0
Foto: noi.md
„Primele milioane din suma de 250 de milioane de euro pe care compania «Avia Invest» care a luat în concesiune aeroportul și care s-a obligat să investească în construcția unor obiecte noi la Aeroportul Internațional Chișinău deja sînt valorificate cu succes și înainte de termen”, a spus în fața reprezentanților presei președintele Consiliului director al „Avia Invest” SRL, Ilan Șor, informează NOI.md.

Reprezentanții mass-mediei au fost invitați la ceremonia de lansare a construcției terminalelor noi în Aeroportul Internațional Chișinău. Proiectul prevede construcția unei noi zone în partea de est, vest și sud (4155 de metri pătrați) și reconstrucția și reutilarea spațiilor vechi (5450 de metri pătrați) în conformitate cu standardele europene. Astfel, vor fi extinse zonele de sosire, plecare, bagaje, iar capacitatea de procesare a aeroportului va fi dublată și va constitui pînă la 720 de pasageri pe oră.

Ilan Șor a reamintit că, în conformitate cu contractul de concesiune, compania este obligată să investească în dezvoltarea infrastructurii aeroportului 250 de milioane de euro, dintre care 7 milioane de euro vor fi cheltuiți pentru construcția unei parcări auto multietajate pentru 880 de locuri. Prezent la eveniment, șeful firmei de construcție „Exfactor Grup” SRL, Vladimir Tonu, a promis că obiectul va fi dat în exploatare către 1 iunie 2015, iar calitatea lucrărilor va fi la nivel înalt. Alți 11 milioane de euro vor trebui pentru lucrările de extindere a terminalului, iar în total, în anul viitor urmează să fie investiți peste 45 de milioane de euro, ceea ce depășește ritmurile prevăzute în contract.

La rîndul său, directorul general al companiei „Avia Invest”, Petru Jardan, a precizat că peste 60 de milioane de euro urmează să fie cheltuiți pentru extinderea peronului aeroportului și construcția unor noi piste de aterizare și decolare, care vor putea deservi navele aeriene de capacitate mare.

„Avînd în vedere amplasarea reușită a obiectului nostru, intenționăm să transformăm aeroportul din Chișinău într-un hub – punct de tranzit pentru zborurile din Asia în Europa și viceversa, ceea ce va majora considerabil fluxul de pasageri”, a conchis Șor.

Aeroportul Internațional Chișinău a fost dat în concesiune prin Hotărîre de Guvern la 1 noiembrie 2013, companiei „Avia Invest” pe o perioadă de 49 de ani. Tranzacția a fost urmată de mai multe scandaluri și procese de judecată. Curtea Supremă de Justiție a recunoscut tranzacția ca fiind una legală .



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?