Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4014

ATENŢIE! Toţi şoferii din Moldova trebuie să ţină cont de asta când merg la spălătoriile auto din țară

4 noi. 2014,, 12:30   Societate
2444 0
Foto: topclean.md
Majoritatea spălătoriilor auto din țară nu respectă normele de securitate energetică. Este concluzia specialiştilor de la Inspectoratul Energetic, după verificarea agenţilor economici care prestează astfel de servicii.

Potrivit specialiştilor, instalațiile electrice din cele mai multe spălătorii auto din țară au fost montate de persoane neautorizate şi fără să fie avizate de autorităţi.

De asemenea, în unele dintre ele nu există regulamente de întreținere a utilajului electric. Inspectorii au mai constatat că nici sănătatea angajaţilor nu este protejată: nu există semne de avertizare, iar cablurile electrice deteriorate sau instalate necorespunzător sunt lăsate pe podeaua umedă.

Muncitorii nu sunt instruiţi cum să evite pericolele şi nici cum să acorde primul ajutor medical în caz de electrocutare.

Din cauza nerespectării regulilor de securitate a muncii, în februarie, un bărbat a murit, iar altul a ajuns la spital. Incidentul s-a produs la o spălătorie de pe strada Şoseaua Munceşti din Chişinău.

De asemenea, o altă unitate, din sectorul Râşcani al Capitalei, a fost mistuită de flăcări, în aprilie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?