Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ucraina i-a interzis lui Mihail Formuzal intrarea pe teritoriul său

3 noi. 2014,, 14:30   Politică
3758 1
Foto: yaplakal.com
Serviciul Vamal al Ucrainei i-a interzis başcanului Găgăuziei, preşedintelui Partidului Regiunilor, Mihail Formuzal, intrarea pe teritoriul Ucrainei. Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al Poliţiei de Frontieră al Republicii Moldova, sîmbătă el a fost nevoit să se întoarcă de la frontieră, deoarece i-a fost interzisă intrarea în Ucraina.

Formuzal intenţiona să plece în localitatea ucraineană Vinogradovka, unde avea programate întrevederi cu reprezentanţii administraţiei locale. Însă la punctul de trecere a frontierei "Mirnoe" başcanul a fost nevoit să se întoarcă.

Reprezentanţii Serviciului de Informaţii şi Securitate, precum şi ai Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Moldovei au declarat că nu dispun de informaţii despre incident. Potrivit lor, decizia de interdicţie a fost luată de partea ucraineană în mod unilateral.

Ambasada Ucrainei în Republica Moldova, de asemenea, nu a prezent deocamdată date despre decizia luată. Serviciul de presă al misiunii diplomatice a relatat însă că este prematur de vorbit despre o interdicţie oficială.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?