X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4027

Guvernul a lansat iniţiativa „Sacrificiul merită respect”, în susţinerea veteranilor războiului de pe Nistru

3 noi. 2014,, 14:00   Societate
3145 2
Foto: gagauzmedia.md
Guvernul a lansat iniţiativa „Sacrificiul merită respect” cu scopul de a susţine veteranii care au luptat pentru integritatea şi independenţa Republicii Moldova.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al Guvernului, iniţiativa a fost lansată în acest weekend în cadrul unei întrevederi a premierului Iurie Leancă cu participanţii la luptele pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova. La eveniment au participat şi veteranii conflictului armat din Afganistan şi participanţii la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl.

"Cred că a venit timpul să trecem la mai multe fapte. Iată de ce lansez iniţiativele cu genericul comun „Sacrificiul merită respect”, care urmează să readucă respectul binemeritat al statului şi al societăţii pentru veterani", a subliniat şeful Cabinetului de miniştri.

Astfel, Guvernul îşi propune să promoveze politicile statului în domeniul asistenţei sociale şi de drept a veteranilor, la nivelul celor europene, să creeze şi să consolideze un sistem de mecanisme de asigurare a protecţiei sociale a veteranilor, să sprijine participarea veteranilor în educaţia patriotică a tinerei generaţii.

De asemenea, Guvernul propune dezvoltarea unor parteneriate ale organizaţiilor de veterani cu agenţii economici, crearea unui centru unic de asistenţă juridică a veteranilor etc. Totodată, şeful executivului a subliniat necesitatea unor proiecte comune cu organizaţiile veteranilor de peste hotare şi deschiderea de către veterani a unui fond pentru susţinerea lor.

„Aceste iniţiative – care urmează să fie puse în aplicare în următorii patru ani – vor face din protecţia socială a veteranilor o prioritate pentru guvernare, dar şi o oportunitate de a folosi potenţialul enorm pe care îl au veteranii la consolidarea statalităţii ţării noastre”, a adăugat Iurie Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?