Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Marine Le Pen, cel mai mare adversar politic al lui Francois Hollande

3 noi. 2014,, 00:01   Externe
3399 0
Foto: ruvr.ru
Nicolas Sarkozy, se află în umbra lui Marine Le Pen. Președintele Frontului Național este considerată ca fiind principalul oponent al administrației Hollande.

Un sondaj realizat de IFOP pentru Le Journal du Dimanche arată că aproximativ 60% dintre francezi o consideră pe Marine Le Pen, președintele Frontului Național, ca adversarul cel mai mare al liderului de la Elysee, socialistul Francois Hollande. Pe locul al doilea se află Nicolas Sarkozy cu 21%. Ultimele locuri sunt ocupate de Alain Juppe (8%), Francois Bayrou (4%) și Francois Fillon (4%).

Simpatizanții Uniunii pentru o Mișcare Populară (UMP, dreapta) consideră în proporțiue de 59% că Le Pen este personalitatea cea mai vehementă față de Francois Hollande. Spre deosebire, Nicolas Sarkozy, fostul președinte al republicii franceze, este văzut de doar 25% dintre simpatizanții UMP pentru opozitia sa față de Hollande.

Aproximativ 41% dintre francezi cred că Jean-Luc Melenchon este principalul opozant de stânga al președintelui Hollande. Martine Aubry a fost nominalizată de 22% dintre respondenți, iar Arnaud Montebourg de doar 14%. Conform Agerpres, sondajul a fost realizat în perioada 30-31 octombri pe un eșsantion reprezentativ de 1.005 cetățeni francezi cu vârsta peste 18 ani. Respondenții au fost contactați prin telefon.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?