Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Voronin pledează pentru ridicarea imunităţii tuturor demnitarilor şi judecătorilor

31 oct. 2014,, 12:45   Politică
2702 2
Foto: noi.md
Preşedintele Partidului Comuniştilor (PCRM), Vladimir Voronin, pledează pentru anularea imunităţii pentru toţi demnitarii, funcţionarii de stat, precum şi pentru judecători. Într-un interviu acordat agenției "Infotag", el a spus că PCRM intenţionează să opereze o serie de modificări la Constituţie, astfel asigurînd alegerea directă a judecătorilor, inclusiv a magistraţilor Curţii Constituţionale. De asemenea, el consideră că trebuie modificată prevederea conform căreia judecătorii CC nu pot fi rechemaţi din funcţie.

"Alegerea judecătorilor de toate nivelele este posibilă, cu atît mai mult că avem practica perioadei sovietice, cînd toţi judecătorii erau aleşi, cu excepţia membrilor Curţii Supreme. Studiem această experienţă, precum şi experienţa ţărilor europene şi vom aplica acel sistem de măsuri şi acea ordine de organizare a activităţii tuturor structurilor juridice ale statului, care reies din obiectivele, problemele, scopurile noastre şi rezultatele aşteptate", a spus Voronin.

Potrivit lui, "nu există nimic imposibil, chiar şi obţinerea în Parlament a majorităţii constituţionale".

"Scopul principal constă în faptul că în ţară nu trebuie să existe persoane care nu pot fi pedepsite. Ei nu pot fi traşi la răspundere prin Constituţie, legi sau organe de drept. Toţi, începînd cu preşedintele, trebuie supuşi organelor puterii de stat. Este o abordare conceptuală, strategică şi complexă", a spus preşedintele PCRM.

Conform Constituţiei, imunitate au preşedintele, deputaţii parlamentului, cu excepţia cazurilor de reţinere în flagrant. De asemenea, judecătorii, inclusiv judecătorii Curţii Constituţionale, au imunitate. Aceştia nu pot fi rechemaţi din funcţie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?