Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Nissan a transmis primele taximetre electrice orașelor Madrid și Barcelona

31 oct. 2014,, 11:30   Ştiri Auto
3452 0
Foto: nissan
Madrid și Barcelona – Era taximetrelor electrice sută la sută începe pentru Spania în două orașe mari: Nissan a transmis orașelor Madrid și Barcelona primele taximetre electrice. Implementarea electromobilelor Nissan - LEAF la Madrid și e-NV200 la Barcelona – oferă posibilitatea de a propune pentru centrele aglomerate ale acetro urbe o mobilitate silențioasă cu emanări nocive 0.
Transmiterea electromobilelor către Barcelona este un pas important în realizarea acordului, semnat cu Nissan de reprezentanții centrului de afaceri al Barcelonei și a zonei Metropoliten din capitala Cataloniei, în conformitate cu care electrominivanurile revoluționare e-NV200, asamblate la Barcelona, vor ieși pe străzile orașului, în care sunt produse.
Jean-Pierre Diernaz, directorul subdiviziunii europene a electromobilelor Nissan, comentând știrea, a spus: «Dat fiind că în Europa problema calității aerului ia proporții tot mai mari, este plăcut să vezi că la Madrid și Barcelona se întreprind pași pozitivi pentru îmbunătățirea ecologiei mediului prin dotarea parcurilor de taximetre cu eletromobile Nissan. Ele oferă avantaje enorme nu doar locuitorilor acestor orașe, dar și șoferilor – grație cheltuielilor de exploatare foarte reduse,l posibile doar la exploatarea electromobilelor. Apariția taximetrelor electrice demonstrează lumii, că mobilitatea stabilă este simplă și accesibilă oricui ».
Aceste inițiative demonstrează odată în plus, că Nissan este adeptul mobilității electrice – pe măsură ce piața aceasta crește în continuare. Septembrie,2014 a devenit luna în care a fost înregistrat un volum de vânzări egal cu cel din anul 2013.
Madrid
Madridul a primit primele taximetre sută la sută electrice create în baza Nissan LEAF – best-cellerul care s-a vândut, în lume, în număr de 142 000 unități. Evenimentul avea loc în portul maritim din Madrid , unde se află ”kilometrul zero” al drumurilor spaniole.
Antonio Berzal Prieto, primul șofer al taximetrului sută la sută electric din Madrid, care a ales mașina drept bază pentru businessul său, a spus: «Aflând, că Nissan LEAF este acceptat ca taximetru în orașul nostru, am evaluat rapid avantajele acestui electromobil. Plus la avantajele comerciale, el are un preț competitiv și calități tehnice deosebite ».
Barcelona
Primele taximetre Nissan e-NV200 au fost transmise în timpul curselor anuale Expo-electric Formula-e – un eveniment-cheie pentru dezvoltarea mobilității stabile în Europa. La el au participat Marco Toro, director administrativ Nissan Iberia și Antoni Vives, primar adjunct și reprezentant al Consiliului orășenesc Barcelona.
Elaborarea și transmiterea celor trei taximetre e-NV200 este parte a Memorandumului privind înțelegerea reciprocă, semnat anul trecut de către Nissan, Consiliul orășenesc Barcelona și zona Barceloa-Metropoliten, unde au fost luate diverse măsuri de propagare și lansare a programului mobilității stabile în regiunea Catalonia. Producerea e-NV200 la Barcelona a început în luna mai. Capitala Cataloniei le produce pentru piața globală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?