Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Transnistria consideră că Moldova intensifică blocada economică a regiunii

30 oct. 2014,, 14:00   Economie
2809 0
Foto: golos.md
Republica Moldova intensifică blocada economică a Transnistriei. Declarația aparține ministrului de externe al nerecunoscutei RMN, Nina Ștanski, și a fost făcută în cadrul întrevederii cu reprezentantul special al președinției OSCE, Radojko Bogojević, informează NOI.md.

„Pe de o parte, în afară de restricțiile existente, Moldova nu eliberează întreprinderilor transnistrene certificate pentru exportul în Rusia, pe de altă parte – Ucraina deja o săptămînă reține mărfurile noastre la hotarul ucrainean fără nicio explicație. Se pare că partenerii noștri nu sînt dispuși la un dialog prietenesc și constructiv. În asemenea condiții nu poate fi vorba despre anumite compromisuri”, a subliniat Ștanski.

Potrivit reprezentantului Tiraspolului, refuzul Chișinăului de a elibera certificate pentru producția agricolă transnistreană nu are temeiuri juridice, iar din această cauza deja s-a diminuat exportul din regiunea transnistreană. Nina Ștanski a amintit că, în conformitate cu Memorandumul semnat în anul 1996, Transnistria are dreptul la activitate economică externă. „Acest document nu doar că a fost semnat de OSCE, dar și este depus de această organizație și reprezintă un exemplu clasic de acord internațional”, a subliniat Ștanski după întrevederea cu oficialul OSCE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?