X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Petkov: Ana Guţu trebuie trasă la răspundere penală

30 oct. 2014,, 11:45   Politică
8188 12
Foto: vedomosti.md
Deputatul comunist Alexandru Petkov s-a adresat miercuri la Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) cu solicitarea de a aprecia legalitatea afirmaţiilor deputatei din partea Partidului Liberal Reformator, Ana Guţu, în favoarea reunirii cu România a teritoriului Moldovei pînă la Nistru.

El a afirmat într-un interviu pentru agenţia OMEGA, citat de agenţia "Infotag", că Guţu trebuie trasă la răspundere penală pentru îndemnuri la dezbinare teritorială şi răsturnarea ordinii constituţionale a Moldovei.

"Este evident pericolul direct asupra statului suveran, independent, unit şi integru – Republica Moldova. Aceasta este o încălcare a art.1 din Constituţia republicii, iar toate declaraţiile doamnei Guţu publicaţiei române trebuie să devină probe ale infracţiunii comise împotriva Moldovei", consideră Petkov.

Deputatul i-a recomandat Anei Guţu să propună dezbinarea teritorială a României, a cărei cetăţeancă este, "şi să se convingă de eficienţa justiţiei româneşti, care respectă cu stricteţe principiul de integritate teritorială a statului său".

„Am adresat SIS-ului o solicitare, care dispune de destule competenţe, inclusiv normele Legii privind contracararea activităţii extremiste”, a menţionat deputatul, adăugînd că „răspunsul SIS-ului va pune punct bănuielilor, răspunzînd la întrebarea interesele cărui stat deservesc serviciile speciale din Moldova”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?