Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Problema merelor poate fi rezolvată timp de 7-10 zile – Tarlev

29 oct. 2014,, 18:00   Economie
5050 3
Foto: noi.md
Problema merelor din Moldova poate fi rezolvată timp de 7-10 zile, consideră fostul Prim-ministru Vasile Tarlev.

Miercuri, într-o conferinţă de presă la agenţia "Infotag", el a învinuit Guvernul de interdicţia Moscovei la importul de fructe moldoveneşti în Rusia.

"Dar acum este inoportun să căutăm vinovaţii. Trebuie să acţionăm. Şi în primul rând să depunem toate eforturile şi resursele pentru strângerea roadei rămase în livezi. Iar dacă este necesar de implicat şi armata. În al doilea rând - să obligăm fabricile de conserve să cumpere la preţul fix, nu la costul mizer merele de la producători cu scopul de a face suc. Al treilea - Guvernul trebuie să compenseze pierderile pomicultorilor. Şi să o facă cinstit, fără a schimba regulile jocului", a spus Tarlev.

El a spus că este o neghiobie afirmaţia ministrului Agriculturii, Vasile Bumacov, că Guvernul nu dispune de bani pentru a achita compensaţii pomicultorilor.

"Pentru a dota cu camere de supraveghere video pentru a vedea cum învaţă copii ei au bani. Iar pentru pierderile cauzate din cauza greşelilor puterii nu au? Să ceară de la bănci. Statul trebuie să răspundă pentru gafele sale din sectorul agricol", este convins fostul Premier.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?